Školení pro pořadatele a pracovníky rehabilitačních pobytů (duben 2016)

Vzhledem k tomu, že za deset let, které uplynuly od posledního kurzu vedoucích rehabilitačních v Chotěšicích, se změnila legislativa i celková situace při pořádání rehabilitačních pobytů, bylo uspořádání dalšího školení žádané a očekávané.

Proto SPMP ČR připravilo jak pro zkušené, tak pro nové pořadatele a pracovníky rehabilitačních pobytů v termínu 15. – 17.dubna 2016 školení v Janských Lázních.

 

Připraveny byly prezentace Rehabilitační pobyty od A do Z a Změny vyplývající z Nového občanského zákoníku, workshopy na téma Komunikace a zvládání agresivity, Právní doporučení pro dobrý průběh rehabilitačních pobytů a První pomoc. Zpestřením pak bylo rehabilitační cvičení v bazénu.

Za SPMP ČR pobočný spolek Hodonín se školení zúčastnili čtyři naši členové – Linda Janošková, Oldřich Soldán (který zároveň stihl zabezpečit fotodokumentaci ze školení), Jakub Konečný a Jitka Soldánová. Poslední dva jmenovaní se školení zúčastnili zároveň jako přednášející. Jakub Konečný s prezentací o první pomoci a Jitka Soldánová jako spoluautorka prezentace Rehabilitační pobyty od A do Z.

Kromě připraveného programu byla velkým přínosem a inspirací i výměna zkušeností a nápadů s dalšími pořadateli pobytů.