Mikulášské posezení (prosinec 2016)

Více než šedesát členů SPMP a jejich přátel se sešlo v pátek 2. prosince 2016 v sále restaurace Marina v Hodoníně na Mikulášském posezení. Tentokrát příchozí nedostali hned u vstupu balíček, jak byli zvyklí z minulosti, ale jen vtipné Mikulášské přání, které pro ně vyrobila Jarka Čuprová a veselé pletené ponožky od paní Zdeny Pindové.

Někteří byli možná trochu zklamaní, ale zklamání trvalo jen do té chvíle, než začala hrát a zpívat Lenka s Františkem ze skupiny Orion. O to větší pak bylo překvapení, když se ke konci první porce písniček objevil mezi tanečníky anděl v doprovodu dvou čertů. A kde nechali Mikuláše? No ten ještě pořád hledal plášť, který – jak se zpívá ve známé písničce – někde ztratil. Ale nikdo ani tak nepátral po tom, kde se toulá Mikuláš, jako spíš po tom, co schovává čert ve velkém pytli, který nesl přes rameno. Že jsou to očekávané balíčky, vzápětí ukázal anděl. A hned je taky začal rozdávat. Ale zas tak úplně jednoduché to nebylo. Kdo chtěl dostat balíček, musel podstoupit malou zkoušku. Jeden z čertů ho trošku začernil. Pokud se podařilo čertovskou čerň večer smýt, mohl si majitel svůj balíček nechat. Pokud se ale skvrnu nepodařil odstranit, musel by balíček vrátit, protože si ho asi nezasloužil.

Poté, co byly balíčky rozdané, pokračovala taneční zábava, do které se tentokrát zapojili i čerti s andělem. Kdo netancoval, povídal si s přáteli nebo jen tak poslouchal. Skupina Orion dokáže zábavu opravdu parádně rozproudit, na závěr vystoupení si dokonce zpěvačka Lenka pozvala na podium i posilu z řad tanečníků, takže skupina měla rázem doprovodný sbor. V dobré náladě, při tanci či povídání, odpoledne čertovsky rychle uteklo. A na Mikuláše si už nikdo ani nevzpomněl. Tak možná přijde příští rok.

P.S. Dobrá zpráva je, že balíček nikdo vrátit nepřišel 🙂