Den Země v ZOO (duben 2019)

Poslední dubnovou neděli se v rámci oslav Dne Země konalo v ZOO Hodonín a na Ekocentru Dúbrava zábavné soutěžní odpoledne s podtitulem „Neplastuj aneb bez obalu o odpadu“.

Den Země

Poslední dubnovou neděli se v rámci oslav Dne Země konalo v ZOO Hodonín a na Ekocentru Dúbrava zábavné soutěžní odpoledne s podtitulem „Neplastuj aneb bez obalu o odpadu“. Každoročně se na této akci podílíme jako organizace spolupracující s městem Hodonín a ani letos tomu nebylo jinak. Přemýšleli jsme, jaký úkol pro účastníky vymyslet, aby co nejvíce souvisel s tématem. Nakonec zvítězil nápad jak využít takový odpad, jakým je rulička od toaletního papíru.

I když předpověď počasí zpočátku nebyla nijak příznivá, nakonec se odpoledne vítr utišil a sem tam, vysvitlo i sluníčko. O návštěvníky tak nebyla nouze. Naše stanoviště „Krabičky z ruličky“ se proměnilo v malou výtvarnou dílničku, kde si každý soutěžící buď podle připravených vzorů, nebo podle vlastní fantazie, mohl vyrobit a ozdobit krabičku na malý dárek. Ten také rovnou dostal, aby si krabičku neodnášel prázdnou.

Za to, že naše stanoviště se na soutěžním odpoledni určitě neztratilo, patří poděkování Blance, Hance a Elišce za výrobu  vzorků krabiček. A zejména pak manželům Goldschmiedovým s Katkou a Nadi Konečkové s Ondrou za úžasnou trpělivost a nasazení, se kterým se všem účastníkům soutěžního odpoledne věnovali.

Podívejte se na fotogalerii ze Dne Země!