Křížem krážem zeměkoulí – víkendový pobyt (duben 2019)

Že je možné být jeden v Americe, druhý v Africe a třetí den v Austrálii, si vyzkoušeli účastníci víkendového pobytu SPMP Hodonín. Ten se konal 26. – 28. dubna 2019 v penzionu Jana na Mlýnkách. Tam všichni během odpoledne dorazili, ale hned večer se ocitli v Jižní Americe na karnevale v Rio de Janeiru. Kostýmy sice možná nebyly tak honosné, ale zápal pro tanec určitě nebyl o nic menší!

Víkendový pobyt

V sobotu dopoledne jsme se to vzali přes Japonsko rovnou do Afriky. A nebylo to vůbec těžké. Společně s rodiči jsme si nejprve vyzkoušeli origami a poskládali si pár zvířátek z papíru. Pak byla pro rodiče připravená beseda na téma „Majetek a finance – dědictví, závěť, pojistky“ s pracovnicí sekretariátu SPMP ČR v Praze Xenií Dočkálkovou. A my jsme vyrazili do Afriky. Během cesty nás čekalo plnění nejrůznějších úkolů, například poskládat velké puzzle slona, přiřadit správnému zvířeti jeho srst, nebo prolézt velkou „pavučinou“.

A v našem putování jsme pokračovali i odpoledne. To jsme vzali na cestu po Evropě i naše rodiče. V Holandsku jsme se snažili spočítat kytky všech možných barev, v Itálii „vyráběli“ pizzu a třeba  v kolébce Červeného kříže – Švýcarsku nás čekalo opakování důležitých telefonních čísel pro případ první pomoci. Nakonec jsme skončili ve Francii, kde jsme si společně zahráli turnaj v pétanque.

A kam jsme si odskočili večer při country tancích, určitě není těžké uhodnout. Kdo odpověděl, že do Severní Ameriky, odpověděl správně.

V neděli nás čekal opět velký přesun. Australským farmářům jsme pomohli sehnat dohromady rozběhnutá stáda ovcí. A aby se znovu nerozutekly, vyrobili jsme jim parádní přístřešky.

Svoje putování skončili v České republice, každý se svou rodinou. A vyráběli jsme maminkám přáníčka a kytičky k blížícímu se svátu matek. Všichni totiž víme, že všude je dobře, ale doma je nejlépe.

Akcí jsme se připojili k oslavám Dne Země, které pořádá Město Hodonín, které ji také finančně podpořilo.

Podívejte se na fotogalerii z pobytu!