Výlet na zámek Bučovice a prohlídka Templářských sklepů v Čejkovicích (květen 2019)

I když v sobotu 11. května mělo podle předpovědi počasí pršet, ráno bylo sice chladné, ale na déšť to nevypadalo. Na zámek v Bučovicích jsme byli všichni zvědaví, protože tam nikdo z nás ještě nebyl.

Výlet

I když v sobotu 11. května mělo podle předpovědi počasí pršet, ráno bylo sice chladné, ale na déšť to nevypadalo. Na zámek v Bučovicích jsme byli všichni zvědaví, protože tam nikdo z nás ještě nebyl. Než jsme dorazili do Bučovic, obloha se vyjasnila a my jsme si mohli před vlastní návštěvou zámku projít prosluněné nádvoří s kamennou kašnou. Na prohlídku jsme zvolili okruh reprezentačními sály. Ten zahrnoval reprezentační a soukromé pokoje s unikátními malovanými stropy. A že jich nebylo málo! Rádi jsme proto skláněli hlavy i k obrazům na stěnách, přítomné muže pak nejvíc asi zaujala zbrojnice.

Z Bučovic jsme přejeli do Čejkovic, kde jsme měli v restauraci Na zámku zajištěný oběd. Odpočatí jsme pak nedočkavě čekali před Templářskými sklepy, až si pro nás přijde paní průvodkyně. Prošli jsme spletí chodeb, obdivovali vyřezávané sudy i největší sud, který má objem 22 250l. I když jsme vynechali degustaci, někteří z nás si koupili „vzorek“ na ochutnání domů. A tak už pomalu můžeme začít přemýšlet, kam vyrazíme na výlet příště.

Prohlédněte si fotografie z výletu!