Mikulášské posezení (listopad 2019)

Koncem listopadu jsme si kladli stejnou otázku jako každý rok. Kolik přijde na Mikulášskou besídku lidí? I díky příznivému počasí se v pátek 29. listopadu naše obavy rychle rozplynuly.

Mikulášské posezení

Po druhé hodině se pomalu začali trousit první návštěvníci a ve tři hodiny byl sál téměř do posledního místa zaplněný. Potěšilo nás, že kromě našich členů mezi nás zavítaly i nové tváře.  V očích „dětí“ viděli otázku: „Přijde letos Mikuláš s andělem a čertem?“ My jsme věděli své, ale je jsme ještě chvíli nechali v nejistotě. Po krátkém přivítání dostali prostor naši milí kamarádi Lenka Mikušová s Františkem Vajlou ze skupiny ORION. Ti svými písničkami během chvíle přilákali na taneční parket většinu přítomných. Jejich rodiče toho nejprve využili k popovídání si, ale netrvalo dlouho a někteří z nich se s chutí připojili k tanečníkům.

Ke konci prvního bloku písniček se z parketu vytratila Hanka s Eliškou, Blanka s Lindou a Katka, aby se převlékly do svých kostýmů. A když Lenka s Františkem vyhlásili pauzu, vrátila se děvčata zpět. Ovšem už jako Mikuláš s čertíkem, čertice a dva andělé. Moc jim to slušelo (však jsme také letos díky daru pořídili úplně nové kostýmy pro Mikuláše a jednoho anděla). A co bylo důležité, nešli s prázdnou. Mikulášský balíček a malý dárek k tomu dostal každý účastník. Po prozkoumání balíčku došlo i na mikulášskou písničku a společné focení. Pak už parket opět patřil tanečníkům.

Ani jsme se nenadáli a přišel čas se rozloučit. Ke krásnému přání k nadcházejícímu adventnímu času, kterým mikulášské odpoledne uzavřela Lenka, už nebylo co dodat. Snad jen, aby takováto setkání s milými lidmi pokračovala i v příštím roce.

Nezapomeňte se podívat na fotky v naší galerii!