Týdenní pobyt (červen 2021)

I když to pomalu celé jaro vypadalo, že z plánovaného pobytu v hotelu MAS v Sezimově Ústí sejde, nakonec se situace s pandemií covid-19 zlepšila natolik, že došlo k rozvolnění opatření. Takže jsme mohli v sobotu 12. června nasednout společně se skupinou ze SZPO Hodonín do autobusu a vyrazit.

Týdenní pobyt

Do hotelu MAS jsme jeli po dvouleté pauze, takže jsme trochu s napětím očekávali, co se (i vzhledem k povinným opatřením) změnilo. A byli jsme příjemně překvapení. Kormě roušek, které jsme už tak trochu přijali za nezbytnou součást našeho života, zůstalo vše téměř „při starém“. Hned v autobuse jsme dostali rozpis plánovaných procedur, které byly součástí pobytového balíčku. A taky nabídku výletů, které šlo dokoupit. Takže už cestou do Sezimova Ústí to mezi účastníky šumělo, jak plánovali, kam vyrazí.

Nabídka byla opravdu pestrá. Dopoledne jsme většinou věnovali procedurám (mnozí z nás si ještě další dokoupili) nebo procházkám po okolí. Nedaleký Kozí Hrádek, kde měl své útočiště Jan Hus, je sice jen menší zřícenina, ale rozhodně má své kouzlo. Odpoledne jsme pak vyráželi na výlety. Hned v neděli nás čekala tradiční návštěva Tábora a poutního místa Klokoty. Část z nás si na ten den navíc již předem rezervovala komentovanou prohlídku Benešovy vily a přilehlého parku. V dalších dnech jsme využili nabídku výletu na zámek Blatná, kde jsme se po prohlídce zámku přesvědčili o dotěrnosti daňků volně se pasoucích v rozlehlém parku. Krásným zážitkem byla i večerní prohlídka zámku Konopiště. A i přes menší komplikaci s dopravou si část účastníků užila výlet na Lipno spojený s projížďkou na lodi a návštěvou Stezky korunami stromů.

Na večer pak bylo připravené naše oblíbené bingo (také letos se jedna z výher dostala k naší člence) nebo poslechový hudební večer. Komu ještě ani tento program nestačil, mohl využít hotelového bazénu k relaxaci nebo protažení.

Když k tomu všemu připočteme dobré ubytování, výbornou stravu a navíc i krásné počasí, nelze se divit tomu, že jsme si předběžně zamluvili pobyt i na příští rok. Tak snad nám to vyjde stejně dobře jako letos.

Na fotky z pobytu se můžete podívat v naší fotogalerii.