Týdenní pobyt (červen 2023)

Již vloni jsme si na konci pobytu v hotelu MAS v Sezimově Ústí rezervovali termín na letošní rok. A tak sem v červnu rodiny s dětmi (dospělými) s mentálním postižením opět vyrazily. Již po sedmé. Někteří absolvovali všechny předešlé pobyty, několik rodin s námi jelo poprvé.

Týdenní pobyt

Opět nás čekal pestrý program, který nám beze zbytku vyplnil celý pobyt. Základem byly samozřejmě masáže a další procedury. Jak ty, které byly součástí balíčku, tak ty, které bylo možné si dokoupit. Využili jsme i možnosti plavání v bazénu, který byl k dispozici celý den. Z nabídky výletů bylo těžké si vybrat, protože lákavé byly všechny. Tradičně to byl výlet do Tábora a na poutní místo Klokoty. Kdo nenavštívil Želivský klášter nebo Český Krumlov loni, mohl si to vynahradit letos. V nabídce byl také výlet do Třeboně a na zámek Červená Lhota. Nevšední byla i večerní prohlídka hradu Český Šternberk. To všechno doplnily procházky po okolí hotelu, na Kozí Hrádek nebo k vile Hany a Edvarda Benešových.

Týdenní pobyt

Postaráno bylo i o zábavu. Dvakrát se uskutečnil taneční večer a na závěr pobytu jsme se zapojili do oblíbené hry BINGO. I letos jsme dodrželi tradici, že v této hře vždycky někdo z naší skupiny vyhraje. Tentokrát jsme byli obzvlášť úspěšní, protože kromě Hanky I. vyhrála ještě Lidka B. (ta hned dvakrát!) a Jitka S.

O tom, že si účastníci pobyt užili, svědčí snad dostatečně to, že už máme opět zamluvený termín na příští rok 🙂 Fotky z pobytu najdete jako vždy v naší galerii.