Podzimní víkendový pobyt (září 2022)

Na poslední víkend v září jsme měli naplánovaný víkendový pobyt, na který jsme se všichni sjeli do rekreačního střediska Kopánky. Protože na pátek připadl první podzimní den a podzim kouzlí v přírodě s barvami, téma „Barvy kolem nás“ prolínalo celým pobytem.

Po večeři jsme si nejprve opět trochu zavzpomínali. Tentokrát s fotkami z podzimního víkendového pobytu v roce 2010. Pak přišel samozřejmě na řadu tanec, který jsme proložili krátkými hrami.

V sobotu ráno jsme se rozhodli, že dopoledne budou mít maminky (a tentokrát i tatínkové), stejně jako na jaře, volno. A my se s dětmi pustili do práce. Zatímco jedna skupina si vzala omalovánky, druhá vyráběla na večer barevné svícny a další si lámala hlavu nad logickými dvojicemi. Poslední skupina si pak vyzkoušela novou výtvarnou techniku zapouštění barev. Během první části dopoledne se skupiny prostřídaly. Pak jsme vyrazili protáhnout těla na hřiště a ke slovu přišly barevné míčky, psychomotorický padák i skládání barevných tvarů.

Víkendový pobyt září 2022

Odpolední program byl společný pro všechny. Na stanovištích děti plnily „barevné“ úkoly – musely najít stonožce všechny botičky, roztřídit (a třeba i poznat) obrázky kytek, navlékat korálky, nebo třeba vyrobit ocas papírovému drakovi. Úkoly zvládly na jedničku a večer za své snažení dostaly zaslouženou odměnu. Do večeře nám ještě zůstalo dost času i na pétanque, kroket a házecí kroužky. A taky na procházku krásnou podzimní přírodou.

Na večerní program dostali všichni dva úkoly. Přijít co nejbarevněji oblečení a připravit si na co nejvíc písniček, ve kterých se zpívá o nějaké barvě. Oba úkoly splnili opravdu zodpovědně. Kdo si myslí, že jsme si vzpomněli jen na písničku „Holka modrooká“ nebo „Travička zelená“, velice se mýlí. Jen Hanka s maminkou daly dohromady celkem 31 písniček a další jsme ještě přidali! V průběhu večera jsme toho kormě tance stihli opravdu hodně. Marek nám předvedl připravené vystoupení, popřáli jsme Romanovi a Hance k narozeninám (i rychlé špunty létaly!) a překvapili rodiče vyrobenými svícny. A stejně jako dopoledne, i večer jsme vyzkoušeli něco nového. Blanka přivezla „BoboTubes“ – perkusní barevné plastové roury – a orchestr byl na světě 🙂

I na neděli byla připravená aktivita, kterou jsme ještě na víkendovém pobytu nedělali. Přijel za námi Janek Vajčner, propagátor a instruktor nordic walkingu. Zatímco jsme s dětmi dodělávali sobotní výrobky a vyráběli podzimní výzdobu, rodiče si vyzkoušeli, jaký je rozdíl v chůzi s trekovými holemi a holemi na nordic walking. Potom si vzal Janek do parády děti. Potěšilo nás, že je nordic walking je zaujal stejně jako jejich rodiče. Takže věříme, že spolupráce s Jankem Vajčnerem nebyla poslední a bude pokračovat. Těšíme se zase příště!

Fotky z víkendového pobytu najdete v naší galerii.