Zájezd do termálních koupelí ve Veľkém Mederu (duben 2024)

Původně plánovaný zájezd do termálních lázní Györu nám nevyšel, tak jsme se rozhodli vyzkoušet novou lokalitu a v úterý 23. dubna jsme vyrazili do Veľkého Mederu, kde je také termální koupaliště.

Návštěvu areálu jsme měli domluvenou předem, takže odbavení u vstupu jsme byli během chvilky. Protože většina z nás tady byla poprvé, trochu jsme se museli nejdřív rozkoukat v šatnách (ejhle, skříňky tady mají menší než v Györu, takže kam teď s tím kufříkem, ve kterém jsme si přivezli župany 🙂 !?), zjistit, kudy k bazénu nebo kam odložit ručník (trochu nám scházel větší počet lehátek okolo bazénů). Během chvilky jsme ale zjistili, kde je jaký bazén, jak teplá je kde voda, kde jsou jaké trysky i kdy a v jakém pořadí se spouští. No a samozřejmě taky kam si můžeme zajít na oběd a kde si objednáme odpolední kávu (tu někteří doplnili i zákuskem nebo pořádným pohárem).

Zájezd do Veľkého Mederu

Odpoledne už jsme tu byli „jako doma“, takže někteří odvážlivci se rozhodli vyzkoušet i tobogány (i když vystoupat točivé schodiště k nim byla velká výzva). Ani jsme se nenadáli a byl čas se pomalu sbalit a připravit na zpáteční cestu. Před odjezdem jsme totiž ještě potřebovali nahlédnout do stánků před areálem koupaliště. Ze správného výletu je přece potřeba přivést si taky nějaký dárek! A tak někdo koupil magnetku, někdo hrníček nebo třeba maďarskou papriku (byli jsme přece kousek od hranic).

Spousta nových vjemů i únava z teplé vody vykonala své a na zpáteční cestě si někteří sdělovali svoje zážitky, většina ale odpočívala nebo podřimovala.

Naše „poprvé“ ve Veľkém Mederu jsme zvládli. Tak na podzim si to třeba můžeme zopakovat. Fotky z akce najdete jako vždy v naší fotogalerii.