Výlet do Lednice a Lanžhota (květen 2016)

„Udělejme si výlet do Lanžhota na jejich vyhlášené řízky.“ Tak zněl jeden z návrhů, když jsme domlouvali akce SPMP Hodonín na rok 2016. „Tak jo, ale něco k tomu přidáme, přece nepojedeme jen na řízky. Spojíme to ještě s návštěvou nějaké kulturní památky. Třeba zámku v Lednici.“ A tak Olin vymyslel název výletu „Na řízky z Lednice“.

Na neděli 29.5.2016, kdy byl výlet plánovaný, slibovala předpověď krásné počasí, takže se zdálo, že všechno krásně klapne. Ale…

V osm hodin ráno byli na místě srazu všichni. Kromě autobusu. Bohužel i přes několikerou kontrolu termínu, hodiny i místa srazu dopravce pan Fiala autobus nepřistavil. Co teď? Tak začalo horečné telefonování, vyřizování a domlouvání, až se nakonec přece jen vše podařilo zajistit. Sice se zpožděním, ale přece jen jsme vyrazili. Ochotná paní pokladní na zámku v Lednici posunula rezervaci prohlídky, takže nakonec jsme všechno zvládli. Kromě lednického zámku jsme navštívili i Valtickou bylinkovou zahradu, kde jsme si prohlédli (a někteří i zakoupili) bylinky, o kterých nám na víkendovém pobytu povídala paní Věra Žďárská. Pak už byl ten správný čas  – při procházkách všem řádně vyhládlo – na přesun do Lanžhota do hostince „U Bartošů“. A konečně jsme ochutnali řízky, na které jsme se od rána těšili.

Krásné počasí a uspokojené chuťové buňky daly zapomenout na ranní komplikace a  o tom, že se výlet nakonec vlastně povedl svědčí i fotografie.