Týdenní pobyt (březen 2017)

Již potřetí se konal v hotelu MAS v Sezimově Ústí rekondiční pobyt. Tentokrát se pobytu, jenž se konal v termínu 12. – 19. 3. 2016 zúčastnilo celkem 28 členů SPMP ČR pobočný spolek Hodonín. Někteří poprvé, někteří opakovaně, přesto nám všem přinesl opět nové zážitky.

Již v autobuse všichni účastníci od delegátky dostali rozpis svých procedur, plán jednotlivých akcí i nabídku výletů. Takže ještě dřív, než jsme dorazili na místo, mohli jsme už přemýšlet nad tím, čím si pobyt zpříjemníme. „Nováčci“, kteří zatím netušili, jak pobyt probíhá, si některé informace přečetli již po cestě a s ostatními podrobnostmi je po příjezdu seznámil pan Michal Navrátil, jenž nás měl po celou dobu na starosti.

Stejně jako v předchozích letech se pro zájemce konaly ranní rozcvičky, jichž se někteří spáči sice neúčastnili, jiní je však navštěvovali poctivě s celou rodinou. Procedury, které byly součástí balíčku, si většina z nás ještě doplnila o další podle vlastního výběru. Stejně tak si každý zvolil z nabídky výletů právě ten, který mu nejvíce vyhovoval. Kromě společného výletu do Tábora a na poutní místo Klokoty, tak bylo možné využít nabídky nových výletů do Českého Krumlova nebo na zámek Blatná spojený s exkurzí do místního lihovaru. Pro ty, kteří byli na pobytu poprvé, byl lákadlem i zámek v Jindřichově Hradci a zpívající fontána v pasáži Obchodně – medicínského centra sv. Florián. Celkem příznivé počasí lákalo také k vycházkách do okolí hotelu. Na žádném z výletů jsme však nevynechali ani návštěvu cukrárny nebo kavárny, protože k výletu přeci patří i dobrá káva a zákusek.

Ani výlety ale naše aktivity nekončily. Kromě bowlingu jsme hráčskou vášeň ukázali při hře Bingo, kde se nám i letos dařilo. A že jsme si nenechali ujít ani jeden ze dvou tanečních večerů je víc než jasné. Sehrané páry rozvíjely tak nečekané kreace, až jsme se nestačili divit.
Kdo by si myslel, že už nás další pobyt v hotelu MAS v Sezimově Ústí neláká, ten se plete. Dřív, než jsme se s panem Navrátilem na konci pobytu rozloučili, jsme si domluvili na příští jaro další termín. I ti, kteří zde již byli po několikáté, mají důvod jet – nepodařilo se nám totiž v oboře u zámku Blatná narazit na stádo ochočených daňků ☺, ale jen mlsných kachen. Rodiny, které zde byly poprvé, mají dost možností na poznávání dalších nových míst a třeba jsme teď nalákali i ty, kteří dosud na pobytu nebyli.

Podívejte se na fotky z akce v naší fotogalerii!