Společenské odpoledne (říjen 2018)

Když jsme v loňském roce přebírali od přátel z SPMP Brno „štafetový kolík“ v pořádání Společenského odpoledne, věděli jsme, že pokračujeme v běhu na dlouhou trať. V sobotu 20. října 2018 se totiž konalo už 35. Společenské odpoledne SPMP. A nebylo to jediné výročí, které jsme společně s kamarády z Brna a Zlína mohli oslavovat. Před 45 lety bylo založeno SPMP v Hodoníně a na přelomu roku 2018 a 2019 si připomínáme i 50. výročí založení SPMP ČR. Jako malý narozeninový dárek dostali příchozí perníkové srdíčko, které nám upekla maminka Pavlínky Dohnálkové, paní Dagmar. I když jich zdobila 130, nebylo ani jedno stejné a pro někoho bylo opravdu těžké vybrat si to nejhezčí.

Společenské odpoledne

Slavnostní ráz této akce podpořil svou záštitou starosta města Hodonín Mgr. Milan Lúčka, který se bohužel nemohl osobně zúčastnit. Zato jsme mezi sebou přivítali ředitele Nemocnice TGM v Hodoníně Ing. Antonína Tesaříka, který všechny přítomné na úvod pozdravil. S nemocnicí dlouhodobě spolupracujeme a velmi si vážíme podpory, které se nám od jejích zástupců dostává. Dalšími milými hosty byly Mgr. Lenka Vališová a Mgr. Edita Zlámalová z odboru sociálních věcí a školství města Hodonín, se kterými se pravidelně setkáváme na komunitním plánování. I když první jmenovaná zde tentokrát byla hlavně jako zpěvačka skupiny ORION.

Po krátkém přivítání a předání květin jako výrazu poděkování zakládajícím členkám SPMP Hodonín paní Josefě Šticové a Mgr. Jiřině Pilařové dostala „slovo“ hudba a sál se rychle zaplnil nedočkavými tanečníky. Lenka Mikušová společně s kolegou Františkem Vajlou jako vždy dokázali vytvořit úžasnou atmosféru, která strhla všechny. Na parketu to chvíli vřelo při rokové muzice, pak se řádilo při rock & rollu. Když ale zazněla písnička „Jsi moje máma“, vyzvali synové k tanci své maminky, pohupovali se s nimi na parketu a v očích všech párů bylo vidět spoustu lásky.

Abychom dali odpočinout nohám i hlasivkám, a hlavně abychom oživili odpoledne kulturním vystoupením, přišli nám předvést své taneční umění děvčata a chlapci z tanečního klubu Black and White Hodonín. Při stepařském a tanečním vystoupení jsme pomalu nestíhali sledovat kmitání jejich nohou.

Kdo byl po další porci tance unavený, povídal si s kamarády nebo se přidal ke skupině ORION a zpíval si s nimi. Mnoho vytrvalců ale vydrželo tancovat do posledního tónu.

V přátelské atmosféře se odpoledne přehouplo k večeru a přišla chvíle na rozloučení a předání štafetového kolíku zase zpět do Brna. Tak za rok zase na viděnou!