Podzimní víkendový pobyt (září 2020)

Druhý zářijový víkend jsme se sešli na podzimním víkendovém pobytu, tentokrát v penzionu Jana na Mlýnkách u Strážnice. Protože v době konání už platila přísnější hygienická pravidla pro nošení roušek, byli jsme rádi, že i tentokrát bylo počasí vskutku letní, což nám umožnilo veškerý čas trávit venku. I když zklamání z toho, že večer nebude hrát hudba a vynecháme pravidelné tancování, bylo zpočátku opravdu velké.

Víkendový pobyt

V páteční večer jsme se vrátili zpátky do dětství a zkoušeli poznat, kdo z přítomných je ta malá holčička nebo klučina na fotografii. A věřte nebo ne, někdy to bylo opravdu hodně těžké. Nakonec se ale podařilo všechny fotky přiřadit ke svým majitelům.

Na sobotní dopoledne byla domluvená beseda s ředitelkou oblastního spolku ČČK Hodonín na téma První pomoc není věda. Pro děti byl připravený paralelní program také na téma bezpečnosti nejen na silnici a přivolání první pomoci. Na závěr se obě skupiny spojily, aby si vyzkoušely obvazovou techniku.

Víkendový pobyt

Na odpoledne jsme pak připravili procházku, kde si na jednotlivých stanovištích děti i rodiče vyzkoušeli, že zdánlivě snadné věci jsou složitější, pokud má člověk nějaký handicap. Večer jsme si nejprve společně zahráli obrázkové Bingo a po setmění vyzkoušeli odvahu jednotlivých účastníků při malé procházce, kdy do tmy svítily nejen svíčky, ale protože bylo jasno, tak i hvězdy.

V neděli ráno jsme trochu zaměstnali ruce a vyrobili si kufřík pro záchranáře. Pak jsme potrápili hlavy a v malém testu si zopakovali, co si kdo zapamatoval z poskytování první pomoci. A než jsme před obědem vyrazili na procházku k přehradě, dostali všichni účastníci za své snažení diplomy a drobné dárky.

Na fotografie z pobytu se můžete podívat v naší fotogalerii!

Víkendovým pobytem jsme se připojili k Evropskému týdnu mobility, který v rámci projektu Zdravé město pořádalo město Hodonín.

Víkendový pobyt byl podpořen z dotace Ministerstva zdravotnictví ČR.

Děkujeme!