Vánoční jóga se Sábou (prosinec 2020)

A máme zase advent, i když letos jiný, než jsme zvyklí. Ale malé zázraky se v něm dějí pořád. Třeba takový, při kterém jsme se vešli s naší jógou do malé skulinky mezi uzávěrami cvičebních sálů. Setkání to bylo komorní – sešlo se nás 8, ale o to srdečnější.

Celou lekcí jógy nás provázela vánoční nálada. Na úvod jsme si dali básničku „Máma mi dala korunu, abych koupil rybu…“ a pěkně se zahřáli. Následovalo protažení u naší inventury – jestli máme opravdu všechno: oči, uši, nos, ramena, břicho, kolena, kotníky a prstíky, ale hlavně dobrou náladu a úsměv od ucha k uchu.

Jóga se Sánou

A pak následoval příběh s jógovými pozicemi o kapičce Malvíně, která se na jaře narodila na obloze, spadla dolů poznávat svět, v létě ji sluníčko po horké cestičce vrátilo na oblohu a v zimě se vrátila v podobě sněhové vločky, ze které se kouzlem stala hvězda na vánočním stromku. Po pohádkovém cvičení jsme si odpočinuli na podložkách a nasbírali síly na výrobu krásného vánočního andílka. Už v úplně vánoční náladě jsme se vyfotili a slíbili si, že se co nevidět spolu zase setkáme u pohádkového cvičení.

Už teď se těším

Vaše Sába