Jarní víkendový pobyt (květen 2022)

Jarní víkendový pobyt tentokrát připadl na druhý květnový víkend.  A protože druhou květnovou neděli slavíme den matek, rozhodli jsme se víkend věnovat maminkám. Shodou okolností se v pátek odpoledne sjely do rekreačního střediska Kopánky skutečně jen maminky se svými dětmi.

Víkendovka

Po večeři jsme si nejprve trochu zavzpomínali. Nad společnými fotografiemi maminek a dětí, když byly ještě malé, i nad videem z víkendového pobytu z roku 2008. Sami jsme se nestačili divit, co všechno jsme tehdy vymysleli! Pak už byl čas na tancování – to nikdy nesmí chybět. První tanec byl věnovaný samozřejmě maminkám.

Sobotní ráno nás přivítalo drobným deštěm, ale nám to vůbec nevadilo. Dopoledne měly maminky volno pro sebe a my se pustili do práce. Malovali jsme obrázek „Moje maminka“ a taky jsme začali nacvičovat večerní vystoupení. Pak déšť na chvíli ustal, takže jsme před obědem stihli i krátkou procházku. A to se k nám připojily i některé maminky. Libovaly si, jak si pěkně u kávy popovídaly.

Odpoledne už začalo vykukovat slunce, takže další program probíhal venku. Tentokrát maminky své děti doprovázely a ty jim předvedly, jak umí pomáhat. Na jednotlivých stanovištích věšely a sbíraly prádlo, tvořily rohlíčky, zašívaly, třídily ponožky, zametaly nebo povlékaly polštáře. Víťovi dokonce chtěl při vyvalování těsta pomáhat i jeho pes Max. Před večeří zbylo ještě dost času na další procházku a taky na dopilování našeho překvapení.

Po večeři jsme pozvali maminky do improvizovaného hlediště na malou besídku k svátku matek. Nejprve na maminky čekal úkol – z obrázků „Moje maminka“ si měla každá maminka vybrat ten, na kterém byla namalovaná. Většina z nich si skutečně vybrala ten správný. Na úvod besídky přednesla Hanka s Jaruškou básničku, pak jsme maminkám společně zazpívali a na závěr děti zahrály představení O veliké řepě. Večer pak pokračoval volnou zábavou s tancem. Zpestřil ho ještě Marek svým vystoupením s maňáskem Fanynkou, které si připravil úplně sám!

V neděli dopoledne čekalo na maminky další překvapení. Měly přání sejít se po dlouhé době zase s Jarou Rosovou, což se podařilo zajistit (Jaře moc děkujeme!) My jsme mezitím vyráběli maminkám k svátku kytičku a protože neděle už byla slunečná, šli jsme se po dokončení práce projít. Cestou jsme poznávali kytky, kterých byly plné louky. Po návratu jsme maminkám předali vyrobené kytičky a pak už byl čas na oběd a loučení. Máme radost, že si maminky tento víkend opravdu užily. A Lidka snad stihla dočíst i detektivku, kterou si přivezla.

Fotografie z pobytu najdete jako vždy v galerii.