Výlet do Moravského Krumlova (květen 2022)

Tip, kam jet v roce 2022 na výlet, padl mezi členy už na loňském podzimním víkendovém pobytu. Proto jsme jej rádi zařadili do plánu akcí na poslední květnovou sobotu letošního roku. Zájem o návštěvu výstavy Slovanská epopej Alfonse Muchy v Moravském Krumlově byl skutečně velký a podařilo se nám zaplnit všech plánovaných 35 míst. Bohužel nemoc zabránila na poslední chvíli třem zájemcům v účasti.

I když takovýto výlet není ohrožený nepřízní počasí, byli jsme rádi, že to nám vyšlo na jedničku. Čekání na prohlídku jsme tak mohli trávit na sluníčku před zámkem. Škoda, že vzhledem k probíhající rekonstrukci není zámek kromě výstavních prostor přístupný. Výstavu 20 monumentálních obrazů, z nichž ty největší mají rozměr 8,1 m x 6,1 m, si každý prošel podle své chuti. Někdo využil komentované prohlídky, někdo si jednotlivé exponáty prohlédl vlastním tempem.

Po skončení prohlídky jsme měli zamluvený oběd v restauraci U Matěje. Jídla jsme si vybrali předem, takže jsme byli rychle obslouženi, i když jsme přišli o něco dřív. A všichni jsme si pochutnali.

Už cestou do Moravského Krumlova jsme se dohodli, že pokud všechno půjde podle plánu, využijeme volný čas ještě k návštěvě expozice Vladimíra Menšíka v nedalekých Ivančicích.  A kde jinde zakončit výlet, než v nedaleké cukrárně u šálku kávy a zákusku. To přeci ke každému pořádnému výletu patří!

Fotky z výletu najdete jako vždy v naší fotogalerii.

A kam vyrazíme na výlet příště? Budeme rádi, pokud opět přijdete se svými nápady.