38. Společenské odpoledne SPMP (říjen 2022)

Aneb, ať je pauza jak chce dlouhá, my se přece shledáme.

I když ze začátku to vypadalo s účastí všelijak, nakonec se nás sešlo na 38. Společenském odpoledni pořádaném SPMP Hodonín více než sto.

Tentokrát jsme využili velmi příjemných prostor kulturního domu Mikulčice. Všechny příchozí čekalo už v předsálí kromě milého přivítání i malé občerstvení. A když se všichni usadili, úvodním slovem všechny přivítala předsedkyně SPMP Hodonín Ing. Jitka Soldánová. Poděkovala starostovi města Hodonín Liboru Střechovi za převzetí záštity nad Společenským odpolednem a poté předala slovo Mgr. Lence Mikušové, koordinátorce KPSS města Hodonín (a v neposlední řadě úžasné zpěvačce dua ORION), a starostovi Mikulčic Ing. Bc. Josefu Dvořáčkovi, který nás také došel pozdravit.

Pak nám představila program odpoledne jeho tradiční průvodkyně Sabina Kozányová, všechny pozvala na výborný pozdní oběd, přidala pár technických informací a zábava mohla začít.

38. Společenské odpoledne

Jako první vystoupil Mužský sbor Mikulčice a neskutečně umocnil atmosféru ryzího Slovácka svými písněmi, okořeněnými dokonce dudáckým doprovodem. Pak pódium ovládla skupina ORION (s již zmiňovanou Lenkou Mikušovou a neméně úžasným Františkem Vajlou) a parket zase natěšení tanečníci – nutno podotknout, že jejich nadšení bylo opravdu velké. Dynamické písně střídaly ty pomalejší, čas příjemně plynul. Po pauze na oběd vystoupila taneční skupina Black and White Hodonín se třemi čísly, které si vysloužily ohromné ovace. A znovu se ujala zábavy skupina Orion, na řadu přišly písničky na přání a odpoledne se pomalu nachýlilo ke konci.

Podle tradice měli štafetový kolík v pořádání dalšího Společenského odpoledne přebrat přátelé z Brna, ale tentokrát to bylo jinak. Příští rok čeká SPMP Hodonín velká sláva – 50 let od jeho založení, a tak, jak v závěrečném slovu slíbila Jitka Soldánová, se na sebe můžeme těšit zase na podzim příštího roku.

Fotky z odpoledne najdete v naší fotogalerii.