Nordic walking (září 2023)

Na začátku září jsme se sešli v přístavišti v Petrově na dlouho plánované procházce s holemi. Nešlo však o jen tak nějakou procházku. Naším průvodcem byl totiž Janek Vajčner – propagátor a instruktor nordic walkingu, zakladatel Nordic walking Slovácko, z.s.

Nordic walking

Ten nám zapůjčil hole na nordic walking a těm, kteří si přinesli vlastní trekové hole, je po dohodě také vyměnil, aby si vyzkoušeli rozdíl. Většina z nás s holemi zpočátku trochu zápasila. To, co v provedení Janka vypadalo lehce, zas tak jednoduché nebylo a koordinace pohybu nám dala zabrat. V průběhu procházky, kterou Janek naplánoval v okolí Baťova kanálu, jsme nejen trénovali správný způsob chůze, ale taky se pomocí hůlek pěkně protáhli.  Zpátky k přístavišti jsme si už všichni spokojeně vykračovali. A že to možná nebylo úplně „předpisově“, vůbec nevadilo. Důležité bylo, že jsme v sobě našli odvahu učit se něco nového a chuť k pohybu. V každém případě jsme pěkně propotili trička. Ať už díky intenzivnímu pohybu nebo sluníčku, které hřálo víc než dost.

Nordic walking

Na závěr měl pro nás Janek připravené malé překvapení. Nejen že se nám celou dobu zcela nezištně věnoval, ale ještě jsme jako odměnu dostali krútěnů zmrzlinu z přístaviště. Děkujeme! A jestli byli účastníci procházky spokojení a nordic walking je zaujal? Dostatečně jasná odpověď je určitě to, že jsme se rovnou domluvili na další procházce.