Mikulášské posezení (listopad 2023)

Necelé dva měsíce po Společenském odpoledni jsme znovu zaplnili kulturní dům v Mikulčicích. Tentokrát jsme pro naše členy, jejich rodiny a přátele připravili Mikulášské posezení. I když posezení to vlastně moc nebylo. K tanci a dobré náladě nám opět hrála skupina ORION s Lenkou Mikušovou a Františkem Vajlou, takže po úvodním přivítání se parket velice rychle zaplnil tanečníky.

Během necelé hodinky se k tanečníkům připojili dva krásní andělé a taky tři pěkně rozverní čerti. Ještě ale pořád něco, nebo spíš někdo, chyběl. Mikuláš! Když jsme ho pořádně nahlas zavolali, přišel mezi nás a s ním ještě jedna střapatá čertice. A nepřišli s prázdnou. Přinesli s sebou knihu hříchů, ze které začali číst. Někoho pochválili, někomu čertíci trochu pohrozili, ale andělé to vždycky urovnali, nebo to spravila krátká básnička. Mikulášský balíček se pro každého našel. A komu ho nedal přímo Mikuláš (tolik balíčků by přeci jen neunesl, i když byl statný), ten si balíček vyzvedl z připravených košů. Kdo chtěl, mohl se ještě s Mikulášem, anděli a čerty vyfotit a pak opět pokračoval taneční rej.

Mikulášské posezení

Letošní Mikulášské posezení bylo rekordní nejen v počtu čertů (že bychom tak zlobili?), ale také v počtu účastníků. I když na poslední chvíli musely tři rodiny z důvodu nemoci svoji účast zrušit, sešlo se nás celkem 99! Těší nás to stejně jako skutečnost, že některé rodiny s sebou přivedly i svá vnoučata, která se připojila k programu.

Ti, kteří se nemohli Mikulášského posezení zúčastnit, se mikulášského balíčku dočkali samozřejmě také, někomu jsme ho přivezli, někomu poslali poštou.

Mikulášské posezení

Za to, že se celá akce podařila, bychom rádi poděkovali nejen Lence a Františkovi, že nám krásně hráli a zpívali, ale také Oblastnímu spolku Českého červeného kříže, který pohlídal, aby Mikuláš skutečně přišel, paní Jarce Čuprové, která pomohla Mikuláši s výběrem a přípravou balíčků, kulturnímu domu Mikulčice a restauraci U Peruna za zajištění příjemného prostředí a občerstvení a v neposlední řadě Městu Hodonín za finanční podporu.

Všechny fotky z Mikulášského posezení najdete jako vždy v galerii.